Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Frühlingszwiebeln, das Grün in feinen Ringen, das Weiße in groben Stücken
- ½ Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 400 g Salatgurken, entkernt, in Stücken
- 200 g Gewürzgurken
- 300 g Joghurt, 1,5% Fett
- 80 g Salatcreme, fettreduziert
- 2 TL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Msp. Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 2 Tomaten, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 601 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Kidneybohnen-Aufstrich
10min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40 Min
Frühlingsquark zum Brot
10min
Eier-Canapés
5min
Möhren-Ingwer-Creme
15min
Radieschen-Zaziki
10min
Radieschensalat
10min
Balsamico-Paradeiser
25min
Tomatenquark
10min
Frischkäse-Senf-Creme
10min
Thunfischaufstrich
10min
Quark-Ei-Aufstrich
10min