Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 100 g di cipolla a metà
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di carne di manzo tipo scamone, in un solo pezzo (deve adattarsi alle dimensioni del boccale)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 60 g di clementine, il succo spremuto fresco
- 15 g di aceto bianco
- 150 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1313.8 kJ / 314 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 623.5 mg
Alternatywne przepisy
Roastbeef in salsa verde con patate
40 Min
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50 Min
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2h 15min
Manzo alla birra
3 Std. 20 Min
Spiedini di polpo e patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Pancia di maiale dorata
15min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1 Std. 30 Min
Roastbeef speziato con purè di pomodori secchi e salsa al vino rosso
14h 30min
Roastbeef in salsa indiavolata
1 Std. 20 Min
Penne al ragù di polpo
1h
Risotto al ragù bianco di mare
30 menit
Roastbeef in salsa verde
40 Min