Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pour les boulettes
- 40 g de filet de dinde, sans peau, coupé en morceaux
- 1 pincée de cumin en poudre
- 20 g de raisins secs
Pour la purée
- 300 g d'eau
- 300 g de panais, pelé et coupé en morceaux
- 1 filet d'huile d'olive
- 40 g de lait entier
- 10 g de beurre, coupé en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut et chantilly au gingembre
50min
Purée panais potiron
45 min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de butternut et roulé de veau
50min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée potiron-orange
30min
Purée de panais au mascarpone et cabillaud, jus vert
45 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Purée de topinambour au chocolat blanc
40min
Purée de carottes
30min