Wersje kompatybilne
Gaspacho de betterave, mousse de chèvre et noix
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gaspacho
- 150 g de betterave crue, détaillée en gros dés
- 80 g de pomme granny-smith (½ pomme env.)
- 10 g d'échalote
- 1 branche de cerfeuil frais
- 15 g de jus de citron
- 130 g de yaourt à la grecque
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La mousse
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 80 g de fromage de chèvre frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 cerneaux de noix, concassés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 536 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12h
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Mousse de betterave et harengs marinés en brochette
1h 15min
Gaspacho concombre-feta
10min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12h
Carpaccio tomate-mozzarella et glace avocat-basilic
12sa 30 dk
Gaspacho de betterave
10min
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30min
Mousses de betterave en deux façons
15min
Gaspacho de melon
10min