Gaspacho de betterave, mousse de chèvre et noix

Gaspacho de betterave, mousse de chèvre et noix

4.4 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

Le gaspacho
  • 150 g de betterave crue détaillée en gros dés
  • 80 g de pomme granny-smith (½ pomme env.)
  • 10 g d'échalote
  • 1 branche de cerfeuil frais
  • 15 g de jus de citron
  • 130 g de yaourt à la grecque
  • 100 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
La mousse
  • 100 g de crème liquide entière très froide
  • 80 g de fromage de chèvre frais
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 6 cerneaux de noix concassés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 129 kcal / 536 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...