Risotto aux trompettes-de-la-mort

Risotto aux trompettes-de-la-mort

4.7 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 3 brins de persil frais équeutés
  • 25 g de beurre
  • 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 250 g de trompettes-de-la-mort fraîches
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 300 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 100 g de vin blanc
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 650 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 1960 kJ / 465.8 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 61.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...