Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 25 g de beurre
- 250 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 465.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux asperges
45min
Fondue savoyarde
25min
Glace à l'oseille
3 Std. 20 Min
Gâteaux de foies de volaille aux noisettes
1h
Asperges sauce mousseline
1h
Risotto aux morilles
45min
Risotto au vin rouge
45min
Fondue savoyarde
15 Min
Œuf poché sauce meurette
1h
Menu prêt à l'avance - Poulet au vin jaune et morilles, avec sa purée à la moutarde
1 Std. 45 Min