Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 25 g de beurre
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 250 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 650 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 465.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto lotte et lard
50min
Cervelle de canuts
12 godz.
Risotto tout vert
40 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux asperges
45 min
Risotto de printemps
55min
Risotto printanier
1h
Menu prêt à l'avance - Poulet au vin jaune et morilles, avec sa purée à la moutarde
1 godz. 45 min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Velouté de cèpe et châtaigne
35min
Risotto aux morilles
45 min