Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine
- 100 g de beurre demi-sel froid, en cubes
- 1 c. à soupe d'eau
- 600 g d'endives (6)
- 75 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 40 g de noix décortiquées
- 100 g de fromage à pâte persillée (bleu), type fourme d'Ambert
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Fèves fraîches à la catalane
3h
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1h 30min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Tatin d'endives
1 Std. 20 Min
Tourte aux blettes
13h
Tarte aux légumes croquants
1h
Farci charentais
2h
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Tarte au chou romanesco et roquefort
1 Std. 15 Min
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25min