Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine
- 100 g de beurre demi-sel froid, en cubes
- 1 c. à soupe d'eau
- 600 g d'endives (6)
- 75 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 40 g de noix décortiquées
- 100 g de fromage à pâte persillée (bleu), type fourme d'Ambert
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Tourte aux blettes
13 Std.
Gratin de blettes
1u.
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30 min
Tatin de poireau
55min
Tatin aux navets
1h 10min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1h 10min
Tatin d'endives
1u. 20min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30 min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1h 30 min
Endive au jambon et au gorgonzola
50min