Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 100 g de miel de lavande
- le jus d'1/2 citron jaune
- 600 g de pêches, coupées en brunoise
- 3 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 10 biscuits à la cuillère
-
1
c. à café de graines de lavande
lub 1 c. à café de sucre à la lavande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1586 kJ / 376 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarte chocolat au lait et fraises
3h 45min
Terrine en mousse de fruits
4 godz. 30 min
Fruité acidulé
50min
Minitartes fines nectarine-pistache
1 Std. 25 Min
Tiramisu aux cerises
2h 15 min.
Sabayon aux raisins
15min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Tartelettes aux poires caramélisées
2h 15 min.
Gâteau roulé léger mangue-Passion
1h 35min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6 Std.
Petite crème express aux fruits rouges
15min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.