Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 64 g
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50 Std.
Tarama maison, toasts de concombre
3h 25min
Bars en croûte feuilletée
3sa
Travers de porc à la moutarde
1sa 20 dk
Bouchées de poisson amok, sauce coco
50 dk
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30 dk
Truffes à la crème de whisky
2 Std. 20 Min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Foie gras farci aux figues
24 Std.
Curry jaune au magret de canard
1h 25min
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25min
Foie gras de canard
72 godz.