Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 64 g
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72h
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30min
Foie gras farci aux figues
24h
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35min
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13 godz. 15 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Opéra de foie gras
24h
Foie gras de canard
72h
Bouchées boudin-pomme
1h 30min
Langouste au combava
55min
Truites lardées au romarin
1h
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12 godz.