
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 500 g żeberek wieprzowych, surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 2 łyżki sosu z czarnej fasoli, (patrz wskazówka)
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- cebula dymka, tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
1 godz. 10 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min