Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
TM6 TM5

Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 1500 g wody
  • 500 g żeberek wieprzowych, surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 2 łyżki sosu z czarnej fasoli, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • cebula dymka, tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1499 kJ / 358 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
24 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy