
Urządzenia i Akcesoria
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
500 g żeberek wieprzowych surowych, bez kości, pokrojonych na kawałki (2 x 3 cm)
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
2 łyżki sosu z czarnej fasoli (patrz wskazówka)
-
1 łyżka sosu ostrygowego
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka wina ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
cebula dymka tylko zielona część, pokrojona na 1 cm kawałki, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
358 kcal /
1499 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min