Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem

Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem

4.6 92 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 45 g sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 600 g papryki mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki
  • 750 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 60 g orzechów nerkowca
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
  • 70 g przecieru pomidorowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 769.9 kcal / 3221.3 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1320.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...