Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę
-
45 g sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g papryki mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki
-
750 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
60 g orzechów nerkowca
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
70 g przecieru pomidorowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1320.8 mg
Białko
46.9 g
Kalorie
3221.3 kJ /
769.9 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Wrapy do łapy
1 godz. 10 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.