
Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę
-
45 g sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g papryki mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki
-
750 g wody
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
60 g orzechów nerkowca
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
70 g przecieru pomidorowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
769.9 kcal /
3221.3 kJ
Białko
46.9 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
85 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1320.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska