Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
TM6 TM5

Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem

4.6 (81 ocen)

Składniki

  • 600 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 45 g sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 600 g papryki, mieszanej, pokrojonej na 3-3,5 cm kawałki
  • 750 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 60 g orzechów nerkowca
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 70 g przecieru pomidorowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3221.3 kJ / 769.9 kcal
Białko
46.9 g
Węglowodany
85 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
6.3 g
Sód
1320.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy