Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego
- 15 g mleka
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 szczypty soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 25 g masła
- 2 ząbki ząbki czosnku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 6 jajek
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1h 10min
Frittata z grzybami
45 min
Frittata ze szparagami
50min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Gotowanie jajek
20 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Jajka sadzone na parze
15min