Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h 10min
Polędwica wołowa z warzywami
50 Min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 Min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 Std.
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 Min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.