
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 Std. 40 Min
Królik w sosie 'Marengo'
1 Std. 10 Min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 Std.
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55min