Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 Min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 Std. 40 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min