Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Kurczak w winie
1h 50min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 Std. 20 Min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 Min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Królik w sosie 'Marengo'
1 Std. 10 Min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min