Urządzenia i Akcesoria
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Klopsy
-
50 g bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g oleju rzepakowego
-
400 g seitanu pokrojonego na kawałki
-
10 g płatków drożdżowych
-
2 czubate łyżeczki agaru
-
25 g skrobi kukurydzianej
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
Sos kaparowy
-
150 g śmietanki sojowej
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
40 g mąki pszennej
-
15 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
2029 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Panierowana cebula bhaji
30 min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1 godz. 20 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min