Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 karczochy, świeże
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 500 g małżów, świeżych, (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 600 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
300
g grzybów, świeżych, pokrojonych na kawałki
lub 300 g grzybów, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 851.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Bulion rybny
1h
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1 Std. 20 Min
Gołąbki z dorszem
1 Std. 20 Min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1h
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Makaron penne z małżami
1h 5min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min