Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 karczochy, świeże
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 500 g małżów, świeżych, (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 600 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
300
g grzybów, świeżych, pokrojonych na kawałki
lub 300 g grzybów, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 851.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 Std. 40 Min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Bruschetta z karczochami
40 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min