Urządzenia i Akcesoria
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 słoiki
Składniki
-
6 czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
-
1 bakłażan przekrojony wzdłuż na pół
-
4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
10 g
Kalorie
2097 kJ /
502 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
24.7 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Harissa
45 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min