Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
- 1 bakłażan, przekrojony wzdłuż na pół
- 4 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2097 kJ / 502 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1h 10 min
Chutney śliwkowy
1h
Lutenica
1 godz. 50 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 Std. 20 Min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1h 20 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.
Tahini
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 Min