
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
- 1 bakłażan przekrojony wzdłuż na pół
- 4 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 502 kcal / 2097 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto ze szczawiu
10min
Pesto z jarmużu
25min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2h 20min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1h 20min
Pesto z bazylii
10min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Lutenica
1h 50min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min
Czerwone pesto
5min
Pesto szpinakowe
10min