Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta tipo tonnarelli
- 15 - 20 grani di pepe nero
- 200 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2048.5 kJ / 489.5 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 948.8 mg
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)
45 Min
Spaghetti cacio e pepe
35 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Gnocchi al gorgonzola dolce
20 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Polenta in fiur
1 Std.
Latte caldo con il miele
10min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1小时 20 分钟
Pappardelle alla papalina
30 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25min