![La cacio e pepe La cacio e pepe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d05c8374-fdb1-4f55-a247-d6dd7b0317fa/Derivates/117680df-a0c5-49f8-92a7-26c816e384bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta tipo tonnarelli
- 15 - 20 grani di pepe nero
- 200 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2048.5 kJ / 489.5 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 948.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1 Std. 30 Min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Tortelli di faraona e Parmigiano reggiano con nocciole tostate
8h
Rigatoni alla toranese
20 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Spaghetti cacio e pepe
35 Min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1 Std.
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25min
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25min
Omelette prosciutto e funghi
1 Std.