Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 650 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 2 branches d'estragon frais
- 90 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 500 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1675.2 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fèves, petits pois et poires aux épices douces
1 Std. 20 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Poires duchesse
12hod. 25min
Maquereaux marinés à l'orientale, compotée de poivrons
2 Std. 50 Min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
Pizza aux figues
2h 15min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 Std.
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min
Crêpes aux clémentines
2h
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Flan pâtissier aux prunes
2 Std. 5 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min