Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de vin blanc liquoreux, type coteaux-du-layon
- 80 g de sucre en poudre
- 600 g de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.5 kJ / 152.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Gratin poire-banane
55 min
Poires duchesse
12hod. 25min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Gratin aux fruits rouges
20min
Crémeux citron et framboises
2 godz. 30 min
Gratin aux figues
15 Min
Sabayon aux raisins
15 Min
Gratin de figues
25min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Mousse de kiwi
2 godz. 15 min