Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de vin blanc liquoreux, type coteaux-du-layon
- 80 g de sucre en poudre
- 600 g de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.5 kJ / 152.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho d'avocat au citron vert
15min
Crème anglaise à l'orange
1h
Blanc-manger coco-ananas
4h 15 min.
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2 Std.
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Mousse framboise-noix de coco
2 Std. 15 Min
Baba au rhum
3h
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15min
Crème brûlée aux pralines roses
3 godz. 15 min
Crème caramel, noix de coco et banane
5 godz.
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h