Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'aubergine, détaillée en cubes
- 1 c. à café de sel
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 200 g de lardons fumés
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates, en morceaux
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009.3 kJ / 243 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 533.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Aubergines farcies aux chipolatas
1h 10min
Courgettes farcies aux merguez et à l'oignon doux
55min
Ratatouille
55min
Ratatouille
40min
Pâte brisée
5 min
Ratatouille
40min
Haricots verts au thym
1h 10min
Carottes râpées à ma façon
20min
Couscous à l'agneau et au poulet
1 godz. 20 min
Couscous au poulet et aux aubergines
1 godz.