Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de choux de Bruxelles, coupés en deux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de lardons fumés
- 80 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908.7 kJ / 217 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Chou vapeur (300 g)
15min
Endives au jambon
1h 15min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Epinards à la crème
25min
Gratin de blettes
1h
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Navets vapeur (200-600 g)
30min
Poireaux vinaigrette
35min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Salade de chou romanesco, poire et roquefort
25min