Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de comté
- 250 g de fromage à pâte pressée, type beaufort
- 250 g d'emmental ou d'abondance
- 15 g de fécule de maïs (Maïzena)
- 300 g de vin blanc de Savoie
- 1 gousse d'ail pelée
- 5 - 6 gouttes de kirsch
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 530 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Soufflé à la fourme d'Ambert
40min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Cervelle de canuts
12 Std.
Spaghettoni à la carbonara
20min
Aligot et poulet à la sauge
50min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Œuf poché sauce meurette
1 godz.
Aligot
40min
Croziflette
1h 25min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Fondue savoyarde
15 Min
Sauce au roquefort
20min