Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką

Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Kotlety z jagnięciny z chimichurri
  • 10 ząbków czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 papryczki chili cayenne, suszone
    ½ - 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 łyżki oregano, suszonego
  • 2 łyżki tymianku, suszonego
  • 2 łyżki papryki, mielonej
  • 60 g białego wina
  • 20 g białego octu winnego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 900 g jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
Sałatka
  • 150 - 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
  • 200 - 250 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 2 szczypty soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 578.3 kcal / 2421.4 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 47.5 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...