
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Kotlety z jagnięciny z chimichurri
-
10 ząbków czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 papryczki chili cayenne, suszone
-
2 łyżki oregano, suszonego
-
2 łyżki tymianku, suszonego
-
2 łyżki papryki, mielonej
-
60 g białego wina
-
20 g białego octu winnego
-
40 g oliwy z oliwek
-
900 g jagnięciny gulaszowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
Sałatka
-
150 - 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
200 - 250 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w piórka
-
80 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578.3 kcal /
2421.4 kJ
Białko
29.2 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
5.2 g