Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wieprzowiny pokrojonej na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
100 g białego octu winnego
-
150 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki soli
-
20 g oleju
-
20 g smalcu
-
12 tortilli pszennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35.5 g
Kalorie
1227 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille
1 godz. 15 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Oliwa portugalska
10 min
Sałatka meksykańska z ryżem, kurczakiem i guacamole
1 godz. 30 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min