![Wieprzowina w tortilli po meksykańsku Wieprzowina w tortilli po meksykańsku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADBB0181-8887-4D2A-97EF-9511290803E9/Derivates/C0AED0A1-5A0D-464E-853D-13A7AA0A6F86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wieprzowiny, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 100 g białego octu winnego
- 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 2 łyżeczki soli
- 20 g oleju
- 20 g smalcu
- 12 tortilli pszennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1227 kJ / 293 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0.4 g