Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
TM6 TM5

Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

3.4 (29 ocen)

Składniki

  • 1000 g wieprzowiny, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 100 g białego octu winnego
  • 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 20 g smalcu
  • 12 tortilli pszennych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1227 kJ / 293 kcal
Białko
35.5 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy