Wersje kompatybilne
Cuisse de dinde en robe de lard et pommes de terre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'ail en gousse
- 5 brins de romarin frais
-
150
g de lard, en fines tranches
lub 150 g de poitrine de porc, désossée et découennée, en fines tranches -
800
g de cuisses de dinde, sans peau mais avec l'os
lub 800 g de cuisse de poulet, sans peau - 1 c. à café de sel
- 3 pincées de poivre noir, fraîchement moulu
- 20 g d'huile d'olive extra vierge (2 c. à soupe)
- 1300 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, en morceaux (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf Stroganoff
1sa
Boulettes de viande à la sauce tomate
45 dk
Cabillaud au beurre d'agrumes
50 dk
Ragoût de haricots aux boulettes de viande
45 dk
Tartelettes aux fruits rouges
1h 50min
Potage façon minestrone
50 dk
Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute
1 Std. 10 Min
Poulet entier à la vapeur
1h 20min
Ficelles croustillantes au chocolat
55 dk
Saumon et pommes de terre sauce aux champignons
50 dk
Poivrons farcis au riz et à la sauce tomate
1sa
Filet de porc à la sauce moutarde
35 dk