Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g d'endives
- 50 g de parmesan, en morceaux de 2 cm
- 3 œufs
- 150 g de lait
- 100 g de crème liquide entière
- du sel
- du poivre moulu
- 2 boules de mozzarella, coupées en fines tranches
- 24 tomates cerise, coupées en deux
- 100 g de pancetta en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1693 kJ / 406 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1h
Gratin au lard
2 Std. 25 Min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Endives au jambon gratinées au comté
13 Std.
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min
Gratin de fenouil au chèvre
1h 5min
Tarte fine de poireau au crottin de Chavignol et saumon
1h
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1h 5min
Quiche à l'endive et au lard
1h 15min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Quiche aux poireaux et reblochon
1h