Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de lait
- 400 g d'épinards frais
- 8 quenelles nature
- 100 g de comté en cubes
- 20 g de beurre
- 1 c. à soupe de fécule de maïs diluée dans 1 c. à soupe d’eau
- du sel
- noix de muscade fraîchement râpée
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2368 kJ / 569 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Quenelles nature sauce nantua
3j 40 menit
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1 godz.
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min