Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g d'oignons, coupé en deux
- 200 g de carottes, coupées en tronçons
- 150 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 20 g de beurre
- 1000 g de pommes de terre
- 500 g de cabillaud, coupé en morceaux (3 cm)
- 500 g de saumon frais, coupé en morceaux (3 cm)
- 4 pincées de sel
- 4 pincées de poivre blanc moulu
- 250 g de vin blanc
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 20 g d'eau
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 dose de safran
- 1 c. à soupe de fumet de poisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2420 kJ / 578.5 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 15.7 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Lasagnes de poisson aux champignons
1 Std. 30 Min
Crumble de poisson
1 Std.
Gratin de lieu
1 Std. 25 Min
Paupiette de la mer au vin blanc
45min
Gratin d'hiver au bar, sauce choron
1h 20min
Cabillaud à la grecque et boulgour
1 Std. 30 Min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2 godz. 10 min
Gratin de poissons à la choucroute
40min
Cassolette de poissons
1 Std.
Koulibiac
1h 35min
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1 Std.
Parmentier de poisson au chèvre et persillade
1 godz. 15 min