![Fermented beetroot and apple salsa Fermented beetroot and apple salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C27E099E-649C-4675-AB6C-B30CE36E1B08/Derivates/151FFCA4-967F-41FA-8023-1FACFAF39A1D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh chillies (red or green), cut into halves lengthways and deseeded
- 6 - 8 garlic cloves
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 130 g Granny Smith apples, peeled, cored and cut into quarters
- 130 g raw beetroot, peeled and cut into halves
- 350 g tomatoes, cut into cubes (1 cm)
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp dried oregano
- 110 g lime juice
- 1 ½ tbsp salt
- 70 g filtered water
- filtered water, as needed
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1405 kJ / 334 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 35 g
- Sód
- 13455 mg
Alternatywne przepisy
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 Min
Peanut butter
5 min
Basil pesto
10p
Falafel crackers
40p
Coriander pesto
5 min
Seeded tahini crackers
1 Std. 10 Min
Rosemary and sea salt crackers
35 Min
Almond shortcrust pastry
35 Min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1h 30min
Quick beetroot relish
40p
Hommus
15 min
Hommus dip
5 min