![Fig and walnut bread Fig and walnut bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49FC4F60-CE4E-420A-82EC-321C04CDB160/Derivates/84e2c00f-c4e5-4824-a8f1-e9bfcb637edc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp flaxmeal (see Tips)
- 230 g filtered water, plus an extra 3 tbsp
- 150 g dried figs, cut into pieces
- 50 g dried apricots, cut into pieces
- 100 g walnuts
- 2 tsp dried instant yeast
- extra virgin olive oil, for greasing
- 340 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 2 tsp mixed spice
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 925 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Pumpkin, carrot and herb bread
1h 30min
Coconut oat biscuits
45min
Sunflower and nori filling
3 Std. 10 Min
Soy bread with seeds
3 Std. 50 Min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Pepita almond Florentines
1 Std.
Buckwheat and date bliss balls
24 Std. 20 Min
Apricot macadamia biscuits
40 Min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Healthy biscuits
35min
Banana, walnut and date loaf
55 Min