![Porree-Kartoffel-Auflauf Porree-Kartoffel-Auflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E4DDA75-39BC-47A1-BC11-830669357985/Derivates/DD89ADB8-EF67-4E93-9C41-AC66A59B17BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gouda, in Stücken
- 100 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 800 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 600 g Kartoffeln, klein, gut gewaschen
- 800 g Porree, in Stücken (15 cm)
- 50 g Butter, weich und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mehl
- 20 g Senf
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Spitzkohlauflauf
1 Std. 20 Min
Wirsing italienisch mit Bandnudeln
50 Min
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 Min
Wirsing-Möhren-Curry
1h 10min
Porree-Schinken-Auflauf
1 Std. 20 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 Min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 Std.
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1 Std.
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1h 10min