Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 10 g Öl
- 200 g Wirsing, in Streifen (1 cm)
- 160 g Linguine
- 100 g Milch
- 120 g Frischkäse
- 150 g gekochter Schinken, in Streifen (5 mm)
- 10 g Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2902 kJ / 694 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 godz.
Wirsing-Pasta
1 godz.
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 godz.
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Spitzkohl-Schupfnudeln
30min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Wirsing-Möhren-Curry
1h 10min
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40 min