Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät

Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät

4.4 556 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Wirsing ohne Strunk, in groben Stücken
    700 g
  • Bratwurst, roh
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Möhren in Stücken
    350 g
  • Öl
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Wasser
    900 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1986 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...