Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 800 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 4 Porreestangen (Ø 3 cm)
- 8 Scheiben gekochter Schinken
- 40 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Mehl
- 200 g Sahne
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2776 kJ / 663 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Blumenkohlgratin
55 λεπτ.
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 godz. 30 min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 Std.
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Chicorée-Schinken-Röllchen
1 Std.
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1h 10min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.