Lachs mit Porree und Currysauce

Lachs mit Porree und Currysauce

4.5 149 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Öl
    15 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Äpfel rotschalig, geachtelt
    400 g
  • Zitronensaft
    5 EL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 Stücken
    500 g
  • Sahne
    100 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Senf mild
    1 TL
  • Curry
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 2551 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...