Urządzenia i Akcesoria
Financiery orzechowe z malinami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 sztuk
Składniki
-
180 g cukru
-
90 g malin, mrożonych
-
125 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
-
150 g mąki orzechowej
-
75 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia (2 g)
-
265 g białek (ok. 9 białek)
-
100 g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
-
40 g miodu płynnego
-
50 g migdałów, w płatkach50 g migdałów, w słupkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 18 sztuk
Sód
804.5 mg
Białko
97.9 g
Kalorie
16966 kJ /
4055 kcal
Tłuszcz
256.8 g
Błonnik
32.2 g
Tłuszcz nasycony
91.3 g
Węglowodany
372.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki makowo-marcepanowe
2 Std. 20 Min
Ser typu mascarpone
22 Std.
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Spread malinowo-orzechowy
1 Std. 30 Min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4 Std. 50 Min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 Std. 30 Min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 Std. 35 Min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 Std. 25 Min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 Std. 30 Min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Mleko kasztanowe z Nutellą®
45 Min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min