Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cukru
- 90 g malin, mrożonych
- 125 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
- 150 g mąki orzechowej
- 75 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia (2 g)
- 265 g białek (ok. 9 białek)
- 100 g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
- 40 g miodu, płynnego
-
50
g migdałów, w słupkach
lub 50 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 18 sztuk
- Kalorie
- 16966 kJ / 4055 kcal
- Białko
- 97.9 g
- Węglowodany
- 372.6 g
- Tłuszcz
- 256.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 91.3 g
- Błonnik
- 32.2 g
- Sód
- 804.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eliksir wiedźmy
10 Min
Mleczne cukierki
2 Std. 5 Min
Jabłka w karmelu
30 Min
Spread malinowo-orzechowy
1 godz. 30 min
Deser z solonym karmelem
1h
Mini Paris-Brest
10h 40min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 Std. 55 Min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2h 45min
Unicorn Latte
20min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 Std. 25 Min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8h 15min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 Std. 20 Min