Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g cukru
- 90 g malin, mrożonych
- 125 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
- 150 g mąki orzechowej
- 75 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia (2 g)
- 265 g białek (ok. 9 białek)
- 100 g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
- 40 g miodu, płynnego
-
50
g migdałów, w słupkach
lub 50 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 18 sztuk
- Kalorie
- 16966 kJ / 4055 kcal
- Białko
- 97.9 g
- Węglowodany
- 372.6 g
- Tłuszcz
- 256.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 91.3 g
- Błonnik
- 32.2 g
- Sód
- 804.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombki z piernika
3h 25min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1h 25min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Lody lawendowe
10h 50min
Kolorowe lody na patyku
5h 30min
Brioszka z kulką
1h 40min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min