Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Baza do semifreddo
-
140 g cukru
-
40 g wody
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka pasty waniliowej
Syrop kawowy
-
20 g wody
-
60 g cukru
-
20 g kawy rozpuszczalnej
Semifreddo
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g groszku z gorzkiej czekolady (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1896 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Czekolada amaretto
10 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Pływające wyspy
45 min
Pasta pralinowa
30 min
Sos ze słodkiego cherry
20 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Bajaderki
1 godz. 15 min