Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Baza do semifreddo
-
140 g cukru
-
40 g wody
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka pasty waniliowej
Syrop kawowy
-
20 g wody
-
60 g cukru
-
20 g kawy rozpuszczalnej
Semifreddo
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g groszku z gorzkiej czekolady (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1896 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30 min.
Kartofelki marcepanowe
1h 15 min.
Krem pomarańczowy
35 min.
Crémeux czekoladowe
3h 15 min.
Trufle rumowe
2h 30 min.
Kokosowe miniserniczki
50 min.
Markiza czekoladowa
2h 25 min.
Semifreddo zabajone
13h
Krem kawowy
20 min.
Parfait z pestek dyni
6h 25 min.
Cukierki kawowe
2h 35 min.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15 min.