Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Baza do semifreddo
-
140 g cukru
-
40 g wody
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka pasty waniliowej
Syrop kawowy
-
20 g wody
-
60 g cukru
-
20 g kawy rozpuszczalnej
Semifreddo
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g groszku z gorzkiej czekolady (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1896 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Bombardino
15 min
Nugat
3 godz. 15 min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Brazylijskie trufle z mango
3 godz. 45 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min