Urządzenia i Akcesoria
Spread czekoladowo-orzechowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 10 min
1 Cały przepis
Składniki
-
160 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 - 130 g miodu płynnego
-
280 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
-
180 g masła migdałowego, prażonego180 g masła orzechowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Białko
112.2 g
Kalorie
29177 kJ /
6968.8 kcal
Tłuszcz
496.4 g
Błonnik
18.2 g
Węglowodany
533.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Wegańska galaretka owocowa
1h 15min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2h 30min
Ciepłe lody
40min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Pasta pralinowa
30min
Domowa czekolada
1h 15min
Sos ze słodkiego cherry
20min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20min
Biała czekolada z bakaliami
2h 20min
Lody orzechowe
12h 45min