
Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z kulką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 kawałków
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
cukru50 g
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
jajka4
-
mleka60 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
167 kcal /
703 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
21.8 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Chałka
2 godz. 20 min