
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 50 g cukru
- 1 szczypta soli
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 4 jajka
- 60 g mleka
-
40
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 4 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 703 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombki z piernika
3h 25 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45 min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 godz.
Chałka
2 godz. 20 min
Bułeczki z dymką
3h 20min
Słodka focaccia z jabłkami
1 Std. 45 Min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3h 15min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 godz. 30 min