Urządzenia i Akcesoria
Dżem z melona
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 słoiki
Składniki
-
800 g melona kantalupa tylko miąższu, pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
40 g sherry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
3496 kJ /
825 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
198 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Dżem z winogron
30 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min