Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g melona kantalupa, tylko miąższu, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 40 g sherry
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3496 kJ / 825 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 198 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z winogron
30min
Dżem o smaku Piña colada
30min
Dżem malinowy
40min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13h 15min
Dżem z ciemnych winogron
1h 50 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Powidła owocowe
1h 35 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1u. 30min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1u. 30min
Powidła śliwkowe
2h