Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka 3,2% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 80 g żółtek (ok. 5 sztuk)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 13255.4 kJ / 3166 kcal
- Białko
- 50.3 g
- Węglowodany
- 242 g
- Tłuszcz
- 226 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Mleko marcepanowo-makowe
20 Min
Deser z solonym karmelem
1 Std.
Semifreddo kawowe
6h 30min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Mus czekoladowy
3 Std. 20 Min
Karmelowe fondant
15 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Panna cotta
3h 15min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Deser z kaszy manny
20 Min