Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
620 g
Składniki
-
200 g ziaren orkiszu
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
1 łyżeczka czosnku suszonego, w płatkach
-
45 - 50 g pomidorów, suszonych (nie z zalewy)
-
250 g mąki pszennej chlebowej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 czubata łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 czubata łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
50 g pestek dyni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
400.3 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1549.1 kJ /
370.2 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
64.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min