Wersje kompatybilne
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g soku pomarańczowego
- 200 g syropu z kwiatów czarnego bzu
- 300 g cukru
- 40 g pektyny jabłkowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3025 kJ / 723 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 Std. 20 Min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10min
Sorbet bananowy z wiśniami
6h 10min
Lody agrestowe
8h 45min
Sorbet truskawkowy
1h
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Lody wiśniowo-bananowe
10min
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10min
Grzaniec migdałowy
15 Min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Sorbet z owoców leśnych
1 Min