Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spody
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 250 g brązowego cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego - 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 jajka
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 350 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
Krem z masła orzechowego
- 150 g cukru
- 800 g serka śmietankowego
- 450 g masła orzechowego, miękkiego
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2413 kJ / 577 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 Std.
Semifreddo zabajone
13h
Ciastka panellets
25h 45min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Cynamonowe smores
1h 50min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3ωρ. 15 λεπτ.
Tort czekoladowy z wiśniami
8u.
Markiza czekoladowa
2h 25 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3h 50min