
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spody
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 250 g brązowego cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego - 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 jajka
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 350 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
Krem z masła orzechowego
- 150 g cukru
- 800 g serka śmietankowego
- 450 g masła orzechowego miękkiego
- 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 577 kcal / 2413 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 2.9 g