Tort z masłem orzechowym
TM5 TM6

Tort z masłem orzechowym

3.9 (21 ocen)

Składniki

Spody

  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukru
  • 250 g brązowego cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 jajka
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli

Krem z masła orzechowego

  • 150 g cukru
  • 800 g serka śmietankowego
  • 450 g masła orzechowego, miękkiego
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2413 kJ / 577 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
36 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy