Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de tomates
- 350 g de fraises, 3 fraises émincées en lamelles pour la finition
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'oignons nouveaux
- 50 g de concombre, épluché et épépiné
- 80 g de pain campagne, la mie seulement
- 50 g de poivron rouge
- 400 g d'eau très froide
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de piment d'Espelette en poudre
- 25 g de vinaigre de framboise
- 80 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 859 kJ / 206 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20min
Gaspacho tomates ananas
1h 5 min.
Gaspacho tomate-abricot
1 Std. 20 Min
Soupe de melon au basilic
2h 15min
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12 Std.
Juillet - Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30min
Gaspacho concombre-feta
10min
Gaspacho tomate-poivron et salsa câpres-abricots moelleux
10min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15 min