Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes (3 environ), pelées et coupées en morceaux
- 2 c. à soupe d'estragon frais, haché
- 1 c. à café de poivre mignonnette
-
100
g de vinaigre d'estragon
lub 100 g de vinaigre de vin blanc - 4 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe d'eau froide
- 220 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021 kJ / 248 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise sans œuf
10 min
Sauce hollandaise
25 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce cocktail
10 min
Sauce au poivre
25 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce choron
20 min
Sauce hollandaise
15min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50 min
Sauce tartare
10 min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 min