Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

4.0 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 60 g d'échalotes (3 environ), pelées et coupées en morceaux
  • 2 c. à soupe d'estragon frais haché
  • 1 c. à café de poivre mignonnette
  • 100 g de vinaigre d'estragon
    100 g de vinaigre de vin blanc
  • 4 jaunes d'œufs
  • 2 c. à soupe d'eau froide
  • 220 g de beurre mou, coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 248 kcal / 1021 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...