Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- le jus d'une orange
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 507 kJ / 122.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Île flottante au foie gras
25min
Sauce bordelaise
45min
Rognons de veau sauce madère
20min
Sauce soubise
30min
Mayonnaise
5min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40min
Sauce chasseur
35min
Sauce périgourdine
35min
Poule au pot béarnaise
2h 15 min.
Sauce au cidre
20min
Rognons de veau au xérès
25min
Sauce gribiche
15min