Urządzenia i Akcesoria
Sauce au vin doux
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1155 g
Składniki
-
750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
-
250 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
1 c. à café de fécule de maïs
-
le jus d'une orange
-
1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
0.6 g
Kalorie
507 kJ /
122.2 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauces
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Sauce périgourdine
35 min
Sauce marchand de vin
1 godz. 15 min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce soubise
30 min
Sauce aux câpres
30 min
Sauce bordelaise
45 min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 min
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Beurre blanc
20 min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40 min
Ravioles sauce au foie gras
40 min
Sauce chasseur
35 min