Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin doux rouge, type Maury ou Pedro Ximénez (voir "Conseil(s)")
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- le jus d'une orange
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 507 kJ / 122.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce orange-citron
30min
Rillettes de truite
3h 30min
Mayonnaise
5 Min
Sauce au cidre
20min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40min
Ravioles de homard, sauce à la truffe
2 Std.
Langoustines sauce au whisky
1 Std. 10 Min
Sauce périgourdine
35 Min
Sauce aux câpres
30min
Sauce bordelaise
45min
Sauce chasseur
35 Min
Sauce mayonnaise
10 Min