Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g de jambon de Bayonne, dégraissé
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 120 g de tomates cerise, coupées en deux
- 1000 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 300 g de pâtes sèches, type macaroni
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à soupe de pesto de basilic
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.5 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 561.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de pâtes au pesto rouge
20 min
Pipe rigate gratinés
1h
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Coquillettes chorizo-comté
15min
One pot pasta aux légumes du soleil
30min
Penne au pesto et jambon cru
15min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30min
One pot penne légumes du soleil et feta
45min
Tortellini au fromage, bouillon aux petits pois
25min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min