Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à l'huile et au séré
- 100 g de séré maigre
- 25 g d'huile
- 20 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de piment de Cayenne moulu
- ¼ de paprika doux
- 160 g de farine
- 3 c. à café de poudre à lever
Garniture
- 100 g de fromage d'alpage, en morceaux
- 100 g d’oignons de printemps, en fines rondelles
- 70 g de crème acidulée
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre
- ¼ c. à café de paprika fort
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 785 kJ / 188 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10min
Soupe bâloise à la farine
1h 10min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 menit
Salade au cervelas et fromage (TM6)
25 menit
Spätzlis à la grisonne
45min
French dressing raffiné
15min
Sauce automnale
10min
Tourte au chocolat-moka
4 Std. 30 Min
Tartare d’œufs
35min
Toasts à l'ail
15min
Cake Mississippi clair
1 godz. 15 min
Sauce à salade à la française
20min