Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poitrine de porc
- 2 - 3 cuisses de canard désossées (environ 600 g de chair)
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café de poivre 5 baies,moulu gros
- 1 c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 150 g d'oignon (1 gros), coupé en quatre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 255 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de campagne
48h
Pâté de lapin
2h 35min
Rillettes de lapin
12h
Rillettes de porc tradition
12h
Pâté périgourdin
48h
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Rillettes de canard
2sa 30 dk
Pâté de campagne au foie gras
48h
Rillettes de porc au cidre
2h
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Foie gras de canard
72hod.