Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poitrine de porc
- 2 - 3 cuisses de canard désossées (environ 600 g de chair)
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café de poivre 5 baies,moulu gros
- 1 c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 150 g d'oignon (1 gros), coupé en quatre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 255 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min
Rillettes de porc au cidre
2h
Pâté de campagne
48u.
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Pâté périgourdin
48u.
Tourtes au porc et champignons
1h 30min
Foie gras de canard
72h
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15min
Rillettes de canard
2h 30 min