Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de saindoux
- 300 g de poitrine de porc, découennée et détaillée en dés
- 300 g de sauté de porc, détaillé en dés
- 250 g de cidre brut
- 150 g d'eau
- 200 g de pommes, coupées en quartiers
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 338 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rougail saucisse
50 Min
Confit d'oignons rouges
4u.
Rillettes de porc tradition
12u.
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Rillettes de truite
3h 30min
Rillettes de porc et de canard
7h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Rillettes de poulet
6u.
Pâté de campagne au foie gras
48h
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Rillettes de poulet façon basquaise
55min